Restauranghögskolan i Härnösand satsar på modernt kök för att attrahera fler elever.

Härnösand

Restauranghögskolan i Härnösand valde KI-kök till helhetsleverantör i samband med utbildningssatsningen på fler kockar, bagare, serverings-, och barpersonal.

Raimo Kainu, delägare och erfaren säljare, på KI-kök berättar, ”Detta var ett arbete som startades 2009 och vi har varit med under hela resan från planering och ritning till installation och igångkörning av köket. Vi har blivit som en familj”.

KI-kök har bistått med kompetens och levererat utrustning till alla delar i köket från styckning till beredning och varmkök samt ett metodkök. I köket har skolan investerat i Electrolux XP serie spisar med bl a energisnål induktionsteknik och Electrolux Gourmet och Touchlineugnar. Energisnåla kylar och frysar från Electrolux Prostore 500 och 800 serie. Electrolux Green & Clean diskmaskiner, blastchiller, Variomix kokgryta m m.

Hela köket, inklusive metodköket, är planerat utifrån att lärare skall kunna ha en bra uppsikt över kökets verksamhet genom att placera höga produkter längs med väggarna.

Köket togs i bruk i mars 2017.

Stad: Härnösand

Restauranghögskolan i Härnösand satsar på modernt kök för att attrahera fler elever. 2021-03-15T09:01:09+00:00 Kikok